Nezamestnanosť mladých osôb v Českej republike a Slovenskej republike. - Šutariková, Petra; Pavelka, Tomáš, 1975-; Macáková, Libuše, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Miera nezamestnanosti je dôležitým makroekonomickým ukazovateľom, ktorý odzrkadľuje stav hospodárstva. Nezamestnanosť mladých osôb, teda osôb od 15 do 24 rokov, je špecifickou súčasťou tohto problému, ktorá vo veľkej miere odzrkadľuje celkový vývoj trhu práce. V rokoch svetovej finančnej krízy sa všetky štáty, vrátane Českej republiky a Slovenska, ocitli v recesii, čo sa premietlo do kritickej situácie na trhu práce. Ohrozené skupiny na trhu práce, medzi ktoré patria mladé osoby, utrpeli násobne viac a so zvýšenou mierou nezamestnanosti v tejto kategórií sa štáty vyrovnávajú dodnes. Diplomová práca po teoretickom úvode analyzuje, hľadá príčiny a porovnáva nezamestnanosti mladých osôb v rokoch 2006 – 2016 podľa vybraných faktorov.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses