Srovnání leasingu dle IFRS a českých předpisů - Hoang, Hoa Dieu; Roe, Jana; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku leasingu z pohledu českých účetních předpisů a z pohledu mezinárodních účetních standardů resp. IFRS 16 Leases, který bude účinný již v roce 2019 s možností dřívější aplikace. Teoretická část se zabývá analýzou účtování a vykazování leasingu v obou systémech. Praktická část se věnuje řešení modelového příkladu ze strany pronajímatele i ze strany nájemce. Cílem práce je popsat a porovnat jednotlivé přístupy ve vykazování leasingu a následně zachytit rozdíly v jejich vykazování na konkrétním příkladu z praxe.
Vedoucí práce: Jana Roe
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses