Sdílená ekonomika a využití crowdfundingu jako nového směru ve financování projektů - Prokšanová, Jana; Kislingerová, Eva, 1950-; Plaček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce bude vymezit pojem sdílené ekonomiky, uvést příklady služeb, které jsou zahrnovány pod pojem sdílené ekonomiky a největší důraz klade na oblast crowdfundingu, který je dále rozváděn v praktické části. V práci je dále uveden dosavadní vývoj sdílené ekonomiky a jsou představeny výhody, nevýhody a možný budoucí vývoj. Tato diplomová práce se v průběhu její praktické části pokouší nastínit standardní průběh crowdfundingových kampaní a jejích jednotlivých fází jako je přípravná fáze, realizace kampaně a fáze po jejím ukončení. V průběhu každé části jsou analyzovány situace, které nastaly v průběhu konkrétních dvou projektů, na které je práce zaměřena. Jako podklad pro vypracování praktické části práce bude využit polostrukturovaný rozhovor se zástupcem společnosti financované formou crowdfundingu na platformě HitHit. V závěrečné jsou shrnuty zjištěné poznatky a skutečnosti.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses