Súčasný pohľad na (ne)ekonomickú situáciu matiek samoživiteliek - Šperňáková, Eva; Hubinková, Zuzana, 1971-; Popčáková, Adriana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práca sa zaoberá osamelým rodičovstvom z pohľadu matiek samoživiteliek. Cieľom práce je analyzovať ekonomickú situáciu a súčasné postavenie matiek samoživiteliek na trhu práce, zistiť subjektívny pohľad samotných žien na vnímanie vlastnej ekonomickej situácie ako matky samoživiteľky a taktiež zistiť ako danú situáciu riešia. Prvá časť je teoretická, ktorá je potrebná k pochopeniu danej problematiky a vytvára základ pre empirickú časť. Vymedzuje základné pojmy ako rodina, neúplná rodina a matka samoživiteľka a popisuje riziká a problémové oblasti spojené so samoživiteľstvom a taktiež formy pomoci, ktoré sú matkám samoživiteľkám poskytované. Druhá časť je zameraná na výskum. Prostredníctvom kvalitatívnej metódy výskumu, je zisťované, ako sa matky samoživiteľky vyrovnávajú s ekonomickou situáciou, v ktorej sa nachádzajú. V závere diplomovej práce sú zhodnotené jednotlivé výsledky a zodpovedané výskumné otázky.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses