Strategická analýza - Malá, Martina (2018)
Diplomová práce se zabývá strategickou analýzou podniku XY. Ke zhodnocení současné situace podniku je využito PESTLE analýzy a Porterova modelu pěti sil, dále jsou analyzovány zdroje podniku pomocí VRIO analýzy a jeho schopnosti pomocí hodnototvorného řetězce, následuje analýza portfolia a závěrem jsou zjištěné výstupy zhodnoceny ve SWOT analýze, ve které jsou formulována strategická doporučení pro inspiraci vedení podniku. Cílem práce je na základě provedené analýzy zjistit možnosti rozvoje laboratoře a formulovat pro ni strategická doporučení.