Finanční deriváty v bankovnictví - Kretinin, Artur; Teplý, Petr, 1977-; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku finančních derivátu v bankovní sféře, jejich využiti a analýzu mezibankovního trhů s finančními deriváty. Pozornost je věnovaná hlavně vymezení finančních derivátu z různých hledisek a nejběžnějším derivátovým kontraktům na českém mezibankovním trhů. Úvodní část bude věnovaná teorii derivátových obchodu, jejích druhům a obecné charakteristice jejích vlastností. Hlavně se zaměří na derivátový trh v České republice a jejích vymezení v bankovním sektoru. Předmětem praktické části bude analýzu využití derivátu vybranými bankami a případová studie měnového forwardu v intervenčním období ČNB.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses