Ocenění společnosti Pivovar Svijany a.s. - Kasl, Michael; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je ocenění podniku Pivovar Svijany a.s. tržní hodnotou k datu ocenění 1.1.2017. Práce je dělena do dvou základních částí. V první části jsou popsány jednotlivé postupy a kroky vedoucí k samotnému ocenění podniku. Druhá část následně využívá popsaných metod a nástrojů z první části práce k ocenění podniku Pivovar Svijany a.s. Podnik je nejprve krátce představen. Následuje komplexní strategická a finanční analýza podniku, jež vede k prognóze hlavních generátorů hodnoty podniku. Na jejich základě je dále sestaven finanční plán. Ten je využit pro hlavní metodu ocenění podniku, kterou byla pro tuto práci zvolena výnosová metoda DCF entity. Ta je v závěru doplněna dalšími metodami a následně je diskutován jejich individuální význam pro tuto práci a volba výsledné hodnoty podniku pro jeho vlastníky.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses