Indikátory finančních krizí - Stránský, Roman; Blahová, Naďa, 1958-; Brůna, Karel, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou predikce finančních krizí a reaguje tak na jednu z oblastí ekonomického výzkumu posledních několika let. Na datech ze Spojených států amerických testuje vybrané ekonomické indikátory a posuzuje jejich skutečnou predikční schopnost vůči posledním dvěma krizím. Vrcholným cílem práce je poté v horizontu následujících dvou let posoudit riziko vzniku krize v této zemi. K naplnění tohoto cíle je využito analýzy současného i budoucího vývoje zjištěných relevantních indikátorů a analýzy celkové ekonomické situace s výběrem několika rizikových faktorů. Výsledkem je identifikace stability finančního sektoru jako hlavní silné stránky a dopadů daňové reformy společně s obchodními vztahy a případnou krizí v Číně jako hlavních slabých stránek americké ekonomiky. I přes popsané slabé stránky je závěrem práce zjištění nízké pravděpodobnosti výskytu finanční krize ve zvoleném časovém horizontu.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses