Inkluze ve středoškolské vzdělávací soustavě - Kudrnková, Ivana (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou inkluzivního vzdělávání. Jejím cílem je odhalit názory pedagogů působících na ředitelských postech středních škol ohledně inkluzivního vzdělávání, zjistit úroveň jejich přípravy na vzdělávání znevýhodněných žáků a postoj ke vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v běžných školách. Teoretická část práce je založena na soustavě poznatků týkajících se vzdělávání obecně a dále problematiky inkluze. Praktická část se věnuje výzkumu zaměřenému na postoje a názory pedagogů k inkluzivnímu vzdělávání. Práce je zakončena vyhodnocením výzkumných otázek a interpretací výsledků šetření.