Podnikatelský plán Appleecek - Hloušek, Michal (2018)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu nového podniku Appleecek. Dokument je rozdělen na dvě části. První část má za cíl položit teoretický základ týkající se podnikání a všech klíčových oblastí kolem něj, včetně metod tvorby a struktury podnikatelského plánu. Část druhá je již praktická, zahrnující vypracování podnikatelského plánu, jenž zohledňuje i aktuální přístup Lean Start-Upu. Práce se zabývá podnikatelským plánem a oblastmi, které se k němu vztahují. Postupuje od definice problému týkající se klíčových stakeholderů k nabídce potenciálního řešení. Aby bylo možné naplnit stanovenou misi a vizi, je zapotřebí se dostat skrz marketingové kanály k cílovým zákazníkům, kteří budou danou službu využívat. Proveditelnost a ziskovost podnikatelského záměru bude záviset na finančním plánu, který společně s riziky usnadní zhodnocení realizovatelnosti projektu.