Ocenění společnosti Budějovický Budvar, národní podnik - Krech, Michal; Kislingerová, Eva, 1950-; Plaček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této diplomové práce je odhadnout tržní hodnotu podniku Budějovický Budvar, národní podnik. k 1. 1. 2018. V teoreticko - metodologické části je výčet a popis jednotlivých oceňovacích metod. Tyto metody jsou následně aplikovány v praktické části této práce. Odhad tržní hodnoty Budějovického Budvaru se opírá o analýzy a závěry ze strategické a finanční analýzy let 2012 až 2016. Na základech strategické a finanční analýzy je vytvořen finanční plán, který zachycuje plánovanou budoucnost podniku. K odhadu tržní ceny Budějovického Budvaru byla použita jako nosná metoda výnosová metoda DCF Equity, dále doplňkově metoda účetní hodnoty na principu historických cen a metoda stanovená pomocí tržních násobitelů.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses