Veletrhy jako marketingová komunikace vybrané firmy - Suchardová, Anna (2018)
Tato bakalářská práce pojednává o veletržní prezentaci z pohledu vystavovatele. V teoretické části jsou zpracovány odborné literární prameny obsahující problematiku firemního trhu, rozmanitá specifika veletrhů a výstav a způsoby hodnocení jejich efektivity. Praktická část práce se soustředí na aplikaci poznatků získaných v teoretické části a jejich následnou aplikaci na konkrétní firmě HARTING, s.r.o., která se účastní jako vystavovatel mnoha veletrhů. Cílem této práce je na základě analýz interních dat a rozhovorů zjistit, jaký veletrh, z těch kterých se účastní, je pro danou firmu nejefektivnější a případně, zda se společnosti do veletržní prezentace vyplatí investovat. V závěru práce jsou shrnuta zjištěná fakta z osobních polostrukturovaných rozhovorů a výsledků analýzy dat, ze kterých jsou vyvozena osobní doporučení.