IFRS 16 : Implementace nového modelu vykazování leasingu - Kindermann, Ota; Müllerová, Libuše, 1945-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá implementací nového standardu IFRS 16 Leasingy a jeho dopady na účetní výkazy a klíčové finanční ukazatele společností. Práce je rozdělena do pěti hlavních kapitol. Nejprve je vysvětlena základní charakteristika a podstata leasingových transakcí. Další kapitola se zabývá leasingem podle českých účetních a daňových předpisů. Kapitola mezinárodní harmonizace účetnictví a leasingu je zaměřena na mezinárodní předpisy, úmluvy a ujednání obsahující leasing. Podstatnými předpisy pro tuto práci jsou Mezinárodní účetní standardy. Popsána je současná úprava leasingu podle standardu IAS 17, jeho historie, způsob vykazování leasingu z pohledu nájemce i pronajímatele a nedostatky tohoto standardu. Klíčovou kapitolou je IFRS 16 Leasingy, kde jsou objasněny dopady implementace IFRS 16, možné změny chování jednotlivých subjektů, předpokládaný vliv na finanční výkazy a klíčové finanční ukazatele. Znázorněna je i implementace standardu u konkrétní obchodní společnosti.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses