Analýza spokojenosti zákazníků společnosti Wizz Air - Navrátilová, Kateřina (2018)
Cílem této bakalářské práce je analýza spokojenosti zákazníků nízkonákladové letecké společnosti Wizz Air. Zjišťování celkové spokojenosti těchto zákazníků bylo sledováno pomocí na počátku stanovených výzkumných otázek analyzujících spokojenost s dílčími faktory služby a okolnostmi tuto spokojenost ovlivňující. Kvantitativní marketingový výzkum probíhal na Letišti Václava Havla Praha pomocí osobního dotazování, konkrétně využitím metody CAPI. Oslovování probíhalo systematickým výběrem a celkem se do dotazníkového šetření zapojilo 191 jednotek. Celkové spokojenost s dopravcem byla v průměru respondenty hodnocena známkou 2,01, přičemž největší spokojenost byla z jejich strany zaznamenána s faktory ceny letenky, personálem a jednoduchostí objednání letenek a odbavení. Nejmenší spokojenost respondenti vyjádřili s fyzickými podmínkami v letadle, službami poskytovanými na palubě a včasností odletu.