Analýza minima ozonu v atmosféře na jižní polokouli planety - Sufčák, Martin; Helman, Karel; Bašta, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou časové řady minima ozonu v atmosféře nad Antarktidou, a to z toho důvodu, že ozonová díra se převážně tvoří v této oblasti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vysvětlena základní problematika a jsou zde vymezeny důležité pojmy spojené s tématem ozonové vrstvy zeměkoule. V analytické části se práce zaměřuje na vývoj časové řady minima ozonu v atmosféře na jižní polokouli a zjišťuje informace o ozonové díře a jejím vývoji. Poté se analýza zabývá vztahy mezi časovými řadami, čímž se ověřují hypotézy zaměřující se na vznik a vývoj ozonové díry. Analyzovaná data jsou získána z webové stránky, kterou spravuje Národní úřad pro letectví a kosmonautiku, a která pocházejí z Goddardova kosmického střediska NASA.
Vedoucí práce: Karel Helman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses