Analýza postavení vrcholových hráček beachvolejbalu v ČR - Dostálová, Magdalena (2018)
Tato práce se zaměřuje na popis postavení beachvolejbalových hráček v České republice na vrcholové úrovni. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy o sportu, volejbalu a zejména o plážovém volejbalu v ČR, a dále o podmínkách reprezentace. V praktické části je pomocí metod pozorování a porovnávání provedena analýza podmínek fungování zvoleného reprezentačního týmu s ilustrací na příkladu vlastní zkušenosti. Přínosem práce je porovnání teoretických přístupů k ekonomice a řízení vrcholových sportovců s realitou a na základě dosažených výsledků jsou zpracována doporučení plynoucí ze SWOT analýzy.