Kulturní aspekty prostorového rozvoje Prachatic - Žižková, Klára; Kouba, Vojtěch, 1983-; Chrást, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Práce je věnována problematice veřejného prostoru, ochrany památek a územního plánování v Prachaticích. Popisuje urbanistický a historický vývoj města, jeho památkové hodnoty, speciálně se věnuje otázce veřejného prostoru ve městě. Výzkum se zaměřuje na přístup místních aktérů k tvorbě územního plánu, péči o veřejný prostor a k ochraně architektury 20. století. Postihuje současné problémy fungování veřejného prostoru v Prachaticích a přínos místních aktérů k jeho oživení. Specifikuje aktuální problémy urbanismu, územního plánování a ochrany památek Prachatic jako modelového města střední velikosti.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses