Dopady gentrifikace na území městské části Praha 7 - Borisovová, Štěpánka (2018)
Práce se zabývá procesem gentrifikace na území městské části Praha 7. Práce rozebírá nabídkové i poptávkové definiční znaky gentrifikace v kontextu postsocialistického města. Cílem práce je potvrdit, že na zvoleném území probíhá proces gentrifikace. V praktické části budou analyzovány jednotlivé definiční znaky gentrifikace v kontextu MČ Praha 7, jiných částech vnitřního města a hlavního města Praha. Dále je rozebrán plán aktuálního vedení radnice MČ Praha 7 vybudovat z čtvrti atraktivní kulturní a kreativní čtvrť. Budou popsány možné dopady této strategie v kontextu problematiky gentrifikace. Práce potvrzuje probíhající proces gentrifikace na sledovaném území.