Dopady gentrifikace na území městské části Praha 7 - Borisovová, Štěpánka; Kouba, Vojtěch, 1983-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Práce se zabývá procesem gentrifikace na území městské části Praha 7. Práce rozebírá nabídkové i poptávkové definiční znaky gentrifikace v kontextu postsocialistického města. Cílem práce je potvrdit, že na zvoleném území probíhá proces gentrifikace. V praktické části budou analyzovány jednotlivé definiční znaky gentrifikace v kontextu MČ Praha 7, jiných částech vnitřního města a hlavního města Praha. Dále je rozebrán plán aktuálního vedení radnice MČ Praha 7 vybudovat z čtvrti atraktivní kulturní a kreativní čtvrť. Budou popsány možné dopady této strategie v kontextu problematiky gentrifikace. Práce potvrzuje probíhající proces gentrifikace na sledovaném území.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses