Finanční due diligence v podniku - Machala, Daniel; Smrčka, Luboš; Slonka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato práce se zaměřuje na vysvětlení procesu finanční due diligence a její využití v praxi. V teoretické části práce je popsán původ a podstata due diligence jako takové. Dále teoretická část popisuje jednotlivé druhy due diligence, jejich zaměření, podstatu a vztah vůči finanční due diligence. V poslední kapitole teoretické části práce do hloubky rozebírá proces a postupy finanční due diligence se zaměřením na analýzu finančních výkazů a úpravu finančních ukazatelů. Je také zmíněn vztah finanční due diligence vůči auditu a finanční analýze. Nakonec je vysvětlen postup výpočtu hodnoty společnosti pomocí tzv. purchase price formula. V praktické části se práce zabývá reálně provedenou finanční due diligence ve dvou úzce spjatých společnostech, hloubkovou analýzou jejich finančních výkazů, úpravou příslušných finančních ukazatelů, a nakonec tyto informace využije pro výpočet jejich hodnoty.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses