Aspekty vyváženého leadershipu v konkrétní organizaci - Vondráčková, Kamila (2018)
Cílem této diplomové práce je objasnění problematiky vyváženého leadershipu a zmapování vybraných aspektů vyváženého leadershipu u mladých vedoucích týmů v konkrétní organizaci. Výzkum byl proveden pomocí dotazníků podaných vedoucím a jejich podřízeným, jejich porovnáním a následným polostrukturovaným rozhovorem s vedoucími. Výstupem práce je shrnutí problémů, se kterými se jednotlivý lídři v kontextu vyváženého leadershipu potýkají, a doporučení pro společnost, jak by se mohla zachovat ve vztahu k těmto problémům. Přínosem této práce je upozornění společnosti a jejich vedoucích na problematiku vyváženého leadershipu a některých jeho aspektů, poukázání na některé kritické situace u jednotlivých vedoucích a navrhnutí doporučení na zlepšení.