Využití simulace Monte Carlo při analýze rizika stavebního projektu - Nikitenko, Oleh (2018)
Předmětem diplomové práce je analýza rizik s dopadem na projektový plán a rozpočet v kontextu realizace stavební zakázky. První část je věnována používané terminologii a obsahovému výkladu příslušných pojmů. Je zde uvedené klíčové definice v rámci rizikového managementu, zejména z hlediska stavebnictví. Dále jsou zmíněny významné fáze řízení rizik a uvádí se metody jejich analýzy a identifikace. Pak poslední podkapitola se zabývá analýzou cenových a časových rizik v rámci projektu. Druhá, praktická část, je věnovaná analýze rizik stavebního projektu s využitím metody Monte Carlo, je zde završena celá problematika rizika na příkladu konkrétní stavební firmy a konkrétní stavební zakázky.