Využití simulace Monte Carlo při analýze rizika stavebního projektu - Nikitenko, Oleh; Vrbová, Lucie; Fotr, Jiří, 1938-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Předmětem diplomové práce je analýza rizik s dopadem na projektový plán a rozpočet v kontextu realizace stavební zakázky. První část je věnována používané terminologii a obsahovému výkladu příslušných pojmů. Je zde uvedené klíčové definice v rámci rizikového managementu, zejména z hlediska stavebnictví. Dále jsou zmíněny významné fáze řízení rizik a uvádí se metody jejich analýzy a identifikace. Pak poslední podkapitola se zabývá analýzou cenových a časových rizik v rámci projektu. Druhá, praktická část, je věnovaná analýze rizik stavebního projektu s využitím metody Monte Carlo, je zde završena celá problematika rizika na příkladu konkrétní stavební firmy a konkrétní stavební zakázky.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses