Finanční gramotnost českých domácností v kontextu alokace prostředků - Pressl, Michal; Rajl, Jiří; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
V bakalářské práci autor zkoumá problematiku finanční gramotnosti, coby jednoho z moderních ekonomických témat poslední doby. Za cíl si dal čtivou a zároveň srozumitelnou formou předat znalosti a zkušenosti ohledně finančního plánování, převážně však tvorby rodinného rozpočtu a alokace volných prostředků. V praktické části pak budou tyto návody převedeny do reálné situace, kde bude analyzován rozpočet průměrné české fiktivní domácnosti ve snaze jeho zefektivnění. Výsledkem bude práce, která záživnou formou poradí, jak se starat a také naopak nestarat o rodinné finance s následnou ukázkou v praxi.
Vedoucí práce: Jiří Rajl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses