Systém opatření proti legalizaci výnosů z trestné činnosti v ČR - Opravilová, Michaela (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou legalizace výnosů z trestné činnosti jak v teoretické, tak v praktické rovině (tj. se zaměřením na český systém opatření a postupů proti legalizaci výnosů z trestné činnosti). Cílem práce je vysvětlit proces legalizace výnosů z trestné činnosti, nalézt současné trendy, dále rozebrat českou právní úpravu v této oblasti a zhodnotit systém opatření proti legalizaci v České republice na základě reálných dat zveřejňovaných Finančním analytickým útvarem. Součástí je i zobrazení historického vývoje počtu zachycených případů.