Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku MARLENKA international s.r.o. - Vantuchová, Tereza; Boukal, Petr, 1962-2022; Dudová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomický vývoj a navrhnout strategii finančního řízení společnosti MARLENKA international s.r.o. Jedná se o společnost vyrábějící medové dorty a další cukrovinky. V teoreticko-metodologické části dojde k vysvětlení jednotlivých postupů finanční analýzy, na jejímž základě bude založeno zhodnocení ekonomického vývoje společnosti v praktické části. Posléze bude v návaznosti na ukazatele finanční analýzy a identifikované finanční zdraví podniku zhodnocena finanční strategie stávající, načež bude představena strategie alternativní, vedoucí k eliminaci určitých omezení. Na těchto doporučeních by mohl těžit vrcholový management podniku a vlastník, který je jeho součástí. Externí finanční analýza bude provedena prostřednictvím účetních výkazů podniku za období 2012–2016. Nedílnou součástí finanční analýzy poměrových ukazatelů bude srovnání podniku s odvětvím, v němž působí.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses