Budoucí vývoj vysokorychlostní železnice v České republice a její konkurenceschopnost - Pejša, Tomáš; Mervart, Michal, 1977-; Červinská, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato práce se zabývá budoucím vývojem vysokorychlostní železnice v České republice. Popisuje současné plány budoucí výstavby a shrnuje vývoj vysokorychlostních tratí v zahraničních zemích. Na základě poznatků ze zahraničních zemí doporučuje, jak by měla být budoucí síť vysokorychlostních tratí budována. Práce by měla prokázat konkurenceschopnost budoucí vysokorychlostní železnice a poukázat na její potenciál a možné přínosy. Praktická část pak porovnává různé druhy dopravy na nejdůležitějších linkách a na základě porovnání ceny, vzdálenosti a cestovní doby doporučuje nejlepší dopravní prostředek. V závěru tato bakalářská práce prokazuje konkurenceschopnost budoucí vysokorychlostní železnice v České republice.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses