Ovlivňování a manipulace v reklamě - Shekhovtsova, Nadezhda (2018)
Bakalářská práce je věnována problematice ovlivňování a manipulace v reklamě. Jejím cílem je zhodnotit současný vztah k sociální reklamě, její vliv na studenty a mladé dospělé a účinnost šokové sociální reklamy v rámci dané cílové skupiny. V teoretické části jsou uvedeny poznatky z oblasti psychologie reklamy ohledně komunikace, manipulace, metod ovlivňování v reklamě a vyvolávání emocí u příjemců. Praktická část je provedena prostřednictvím sekundární analýzy empirických výzkumů vztahujících se k sociální reklamě pro zmíněnou cílovou skupinu.