Negativní zkušenosti spojené s používáním Facebooku - Bursa, Petr; Kašparová, Eva, 1958-; Zajícová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je hlouběji prozkoumat problematiku negativních zkušeností a jejich zdrojů spojených s používáním Facebooku. Teoretická část se zabývá přehledem studií týkajících se zprvu obecněji sociálních sítí, Facebooku a jeho demografie. Následně se pak popisují výhody a negativní zkušenosti spojené s používáním Facebooku se zaměřením na jevy a dopady. Cílem praktické části je získat kvalitativní data v souvislosti s těmito negativními zkušenostmi se zaměřením na zdroje a typy těchto zkušeností. Data jsou získaná pomocí polostrukturovaných rozhovorů a následně jsou strukturována metodou konstantní komparace. Pomocí této metody vyplývá 5 témat, v kterých jsou data analyzována. Všichni účastníci se setkali s negativními zkušenostmi, a to jak s méně, tak více významnými. Častý výskyt a neuvědomění si negativních jevů a dopadů pak vede k závěru, že by uživatelé měli být o negativních jevech a dopadech vzděláváni, a to již v mládí, kdy na ně Facebook působí nejintenzivněji.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses