Matky pečující o děti z pohledu trhu práce - Filipová, Veronika; Šimková, Martina, 1987-; Krbcová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat postavení žen a matek na trhu prácev České republice. Matky s malými dětmi patří do rizikové skupiny na trhu práce, protojim je věnována zvýšená pozornost. V první části je popsán dlouhodobý vývoj plodnostia porodnosti a také je popsána současná situace na pracovním trhu z genderového pohledu.Bakalářská práce se věnuje také státní podpoře rodin s dětmi. Hlavní část se blíže zaměřujena nabídku a využívání alternativních forem pracovních úvazků, a to z obecného hlediska,podle složení domácnosti a podle věku nejmladšího dítěte. Pozornost je v této prácikladena i zařízením denní péče o děti v předškolním věku, jakožto dalším nástrojůmpro snazší skloubení rodinného a pracovního života.
Vedoucí práce: Martina Šimková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses