Muzeum branding : Analýza muzeum brandingu Galerie hlavního města Prahy - Szeteiová, Lenka (2018)
Bakalářská práce se věnuje analýze muzeum bandingu Galerie hlavního města Prahy. Cílem práce je zhodnocení rebrandingu a analýza funkčnosti současné vizuální identity, využívaného brandingu a prezentace galerie. Teoretická část se zabývá značkou, brandingem a identitou instituce. Dále tyto témata specifikuje na oblast veřejných muzeí. Konkrétním muzeem, které je předmětem výzkumu, je Galerie hlavního města Prahy. Práce využívá kvalitativní výzkum založený na osobních rozhovorech a analýzu mediálních výstupů. Na základě analýzy sesbíraných informací práce definuje nedostatky vzniklé při tvorbě nové vizuální identity galerie a přikládá k nim doporučující řešení. Tato práce prvním záznamem o změně vizuální identity Galerie hlavního města Prahy. Nechť je její praxe poučením jak pro zkoumanou galerii, tak pro ostatní kulturní instituce a zájemce o danou problematiku.