Muzeum branding : Analýza muzeum brandingu Galerie hlavního města Prahy - Szeteiová, Lenka; Prokůpek, Marek, 1987-; Hucková, Barbara, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce se věnuje analýze muzeum bandingu Galerie hlavního města Prahy. Cílem práce je zhodnocení rebrandingu a analýza funkčnosti současné vizuální identity, využívaného brandingu a prezentace galerie. Teoretická část se zabývá značkou, brandingem a identitou instituce. Dále tyto témata specifikuje na oblast veřejných muzeí. Konkrétním muzeem, které je předmětem výzkumu, je Galerie hlavního města Prahy. Práce využívá kvalitativní výzkum založený na osobních rozhovorech a analýzu mediálních výstupů. Na základě analýzy sesbíraných informací práce definuje nedostatky vzniklé při tvorbě nové vizuální identity galerie a přikládá k nim doporučující řešení. Tato práce prvním záznamem o změně vizuální identity Galerie hlavního města Prahy. Nechť je její praxe poučením jak pro zkoumanou galerii, tak pro ostatní kulturní instituce a zájemce o danou problematiku.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses