Strategická analýza konkrétního podniku - Klapil, Vít; Mikan, Pavel, 1963-; Roušal, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat strategickou analýzu podniku Pivovar Holba, a.s. Práce je členěna do dvou částí, části teoretické a části praktické. V části teoretické jsou představeny a popsány metody, které jsou poté použity v části praktické. Teoretická část vychází z odborné literatury. V praktické části je provedena analýza makrookolí, mikrookolí a analýza vnitřních zdrojů podniku. V analýzách jsou identifikovány a zhodnoceny příležitosti, ohrožení, silné a slabé stránky podniku. Na základě syntézy získaných poznatků jsou poté vydána strategická doporučení pro zlepšení řízení podniku. Použitými metodami jsou PEST analýza, analýza citlivosti odvětví, mapa konkurenčních skupin, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a finanční analýza. Praktická část vychází především z veřejně dostupných zdrojů.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses