Monetární (peněžní a úvěrová) politika Ruské federace a její vliv na podnikatelskou sféru - Pop, Pavlo (2018)
Cílem této práce je analýza monetární politiky Ruské federace, posouzení příčin zvolení konkrétních nástrojů, zhodnocení vlivu na podnikatelskou sféru a na ekonomiku Ruska v celku. Teoretická část je zaměřena na úvod do problematiky monetární politiky, její definovaní, popis jednotlivých forem monetární politiky a jejích nástrojů. Praktická část se zabývá analýzou monetární politiky Centrální banky Ruské federace v různých obdobích, zhodnocením vývoje jednotlivých nástrojů a jejich použití. V práci je provedena analýza vlivu monetární politiky na ekonomiku a na podnikovou sféru prostřednictvím ekonomických ukazatelů, posouzení hlavních příčin změn v podnikové sféře a vztah této sféry s monetární politikou Ruské federace.