Rozvoj osobní železniční dopravy v Praze a okolí - Hicl, Jakub; Zelený, Lubomír; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou osobní železniční dopravy v Praze a její aglomeraci. Práce se konkrétně zaměřuje na segment příměstské železniční dopravy v tomto regionu. Teoretická část práce se zabývá především integrovanými dopravními systémy, jejichž nedílnou součástí je právě železniční doprava. Praktická část poté řeší vývoj, současný stav a budoucnost železničního uzlu Praha. Cílem této diplomové práce je analýza současného stavu a s ním spojeného kapacitního problému železničního uzlu Praha. Tento kapacitní problém by měl být v budoucnosti vyřešen výstavbou Nového spojení 2 – jedná se o tunely pro příměstskou železniční dopravu pod centrem Prahy, díky kterým by byl umožněn průjezdný model příměstské železnice v Praze. V práci jsou pro porovnání také představena 2 německá města, ve kterých byly tunely pro příměstskou železnici vybudovány již v minulosti.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses