Management udržitelné kavárny - Bartók, Július (2018)
Tato práce se zaměřuje na management udržitelnosti v kavárenství. Cílem je vypracovat doporučení pro zlepšení managementu udržitelnosti v kavárnách v Praze. Metodou je přehled literatury a dvojitá deskriptivní case study: 1. Kavárny Deli Bluem ve Vídni, která dosáhla druhého nejvyššího hodnocení udržitelnosti podle metodiky Treeday, 2. Vybrané kavárny, kterou skupina expertů vyhodnotí jako nejvíce udržitelnou kavárnu v Praze. K vypracování doporučení dojdeme srovnávací analýzou případových studií a zapojením poznatků z přehledu literatury.