Revolúcia 4.0 – šanca, hrozba, alebo ďalšia mediálna bublina ? - Valovič, Dávid; Sirůček, Pavel, 1965-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Témou tejto bakalárskej práce je štvrtá priemyselná revolúcia - Priemysel 4.0 a to najmä z hľadiska nezamestnanosti. Práca vymedzuje predchádzajúce priemyselné revolúcie, ktoré slúžia ako vodítko k analýze tej súčasnej a následným predikciám. Práca je rozdelená do štyroch kapitol. V prvej sú vymedzené predchádzajúce priemyselné revolúcie a analyzovaná, k nim vzťahujúca sa technologická nezamestnanosť. V druhej časti sú vymedzené príklady konceptov s ktorými pracuje Priemysel 4.0. V tretej časti je analyzovaný sektor ICT najmä z hľadiska zamestnanosti a vo finálnej kapitole je analyzovaná Česká republika vo vzťahu k implementácii priemyslu 4.0 a analýza robotizácie vo vzťahu k nezamestnanosti.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses