Využitie fondov EU vo vybranom regióne - Sabol, Filip; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Jednou z mnohých výhod vstupu štátov do Európskej Únie je príležitosť čerpania finančnej pomoci cez Európske štrukturálne a investičné fondy (EŠIF). V rámci politiky súdržnosti sú tak poskytnuté prostriedky na napĺňanie priorít a hlavných cieľov stratégie Európskej Únie, ktoré sa zaoberajú špecifickými problémami jednotlivých krajín a regiónov. Cieľom práce je zhodnotenie úspešnosti Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika-Česká republika 2007-2013. Bakalárska práca pozostáva z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť sa venuje regionálnej politike, fondom EU a problematike prihraničných regiónov, a je doplnená charakteristikou programových období 2007-2013 a 2014-2020 so zameraním na cezhraničnú spoluprácu. Praktickú časť tvorí analýza dokumentov a výročných správ o implementácii programu. V závere je kompletné zhodnotenie vybraného operačného programu a jeho výsledkov.
Vedoucí práce: Lubomíra Breňová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses