ANALÝZA KRIMINALITY V REGIÓNOCH ČR - Žitňanová, Zuzana; Procházka, Jiří; Karel, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou kriminality v jednotlivých krajoch Českej republiky. Cieľom tejto práce je analyzovať vývoj vybraných trestných činov v krajoch a urobiť predpoveď na nadchádzajúci rok. Použité dáta sú čerpané zo stránky policie.cz. Práca je rozdelená na tri časti. V prvej časti je vymedzený pojem kriminalita. Druhá časť sa zaoberá kriminalitou v jednotlivých krajoch. V poslednej tretej časti sa nachádza metodika použitia časových rád a následne jej aplikácia. Sú počítané popisné štatistiky a urobené predpovede na nasledujúci rok, ktoré sú následne porovnané so skutočnými hodnotami.
Vedoucí práce: Jiří Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses