Analýza sociálního marketingu vybraných korporací - Pavlova, Anastasiia (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou úspěšnosti implementace sociálního marketingu v korporacích. Teoretická část vymezuje pojmy marketing a sociální marketing, popisuje základní podnikatelské koncepce, historii vývoje sociálního marketingu. Dále uvádí důvody a přínosy uplatňování marketingu ve společnosti a také popisuje některé z přístupů k implementaci tohoto konceptu. Praktická část obsahuje nejprve analýzu společensky odpovědných aktivit dvou firem Skanska a.s. a T-Mobile Czech Republic, a. s. Dále obsahuje průzkum názorů studentů VŠE na sociální marketingové aktivity daných firem. Průzkum byl proveden pomocí hloubkových pohovorů se studenty a byl zaměřen na jejich vnímání aktivit firem spojených se sociálním marketingem. Výsledkem práce je návrh možností pro rozšíření a zlepšení aktivit společnosti Skanska a.s. a T-Mobile Czech Republic, a. s. do budoucna.