Rozvoj sociálního kapitálu při studiu na vysoké škole - Nguyen, Manh Tuan; Kašparová, Eva, 1958-; Surynek, Alois, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sociálního kapitálu a networkingu. Popisuje benefity, které se pojí se sociálním kapitálem, a způsoby, jak ho rozvíjet, pro dosažení úspěchu v kariérním i osobním životě.V teoretické části je shrnut koncept sociálního kapitálu, včetně jeho historie, typologie a přínosů. Zároveň je vymezen pojem sociální síť a detailněji popsán networking, který k tomuto tématu neodmyslitelně patří. Záměrem práce je co nejlépe popsat, jak jsou nám vztahy s ostatními lidmi užitečné, a představit způsoby, jak vytvářet a udržovat síť vzájemně výhodných vztahů.Praktická část je zaměřena na zhodnocení výsledků výzkumu, který se zabývá sociálním kapitálem studentů Vysoké školy ekonomické. Výsledek šetření vykresluje, jaký přínos má studium vysoké školy a členství ve studentských organizacích na sociální kapitál jedince. Srovnává tyto dva zdroje z hlediska množství vytvořených vztahů a jejich charakteristiky.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses