Vliv sezónnosti na sňatečnost a porodnost v české republice, Norsku a Španělsku - Vassová, Božena; Šimpach, Ondřej; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Na vývoj porodnosti a sňatečnosti má v dnešní době vliv změna myšlení obyvatel a s tím související plánované rodičovství, odklad sňatků do pozdějšího věku z důvodu budování kariéry a stále častější nesezdaná soužití.Práce si klade za cíl analyzovat sezónnost v časových řadách počtu živě narozených a počtu uzavřených sňatků v České republice, Španělsku a Norsku v období 1996–2016 a prokázat nebo zamítnout výskyt sezónní složky v časových řadách pomocí použití metody sezónní dekompozice, zjistit rozdílnost sezónnosti jednotlivých zemí a načrtnout jejich budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Ondřej Šimpach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses