Analýza podnikového okolí společnosti Brazzale Moravia, a. s. - Polanský, Ondřej (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou podnikového okolí společnosti Brazzale Moravia,a. s. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, a to na teoretickou a praktickou. V teoretické částijsou vysvětleny základní pojmy z oblasti strategického řízení a blíže popsány vybrané metodya nástroje pro zhodnocení okolí společnosti. V praktické části jsou poté tyto analýzyaplikovány na konkrétní podnik. Pro analýzu makrookolí je použita metoda PESTLE amikrookolí je zhodnoceno za pomoci Porterova modelu pěti sil. Na závěr je proveden výčetsilných a slabých stránek a syntéza užitím analýzy SWOT.