Strategická analýza společnosti Hedva a.s. - Sládek, Jaroslav (2018)
Cílem bakalářské práce je definice základních metod, sloužících k tvorbě podnikové strategie a jejich následná aplikace na zvolený podnik. Práce se skládá ze dvou částí: teoretická a praktická. První zmíněná část se věnuje specifikaci základních pojmů a užitých metod za účelem pochopení jejich významu vzhledem k zadání práce. Dále jsou rozebírány aplikované nástroje užité pro externí a interní analýzu podniku: Porterův model pěti sil, PESTEL analýza, SWOT analýza, strategická analýza vnitřního prostředí firmy, VRIO analýza a další. Praktická část v návaznosti na teoretickou vychází z teoretických poznatků a podrobuje společnost výše uvedeným nástrojům s cílem vytvoření strategické analýzy firmy HEDVA a.s. Získané informace z analýzy mikrookolí a makrookolí firmy jsou shrnuty pomocí SWOT analýzy, na základě které autor navrhuje doporučení pro tvorbu budoucí strategie podniku. Celá práce je shrnuta v závěrečné kapitole.