Strategická analýza společnosti Hedva a.s. - Sládek, Jaroslav; Kubíček, Aleš; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem bakalářské práce je definice základních metod, sloužících k tvorbě podnikové strategie a jejich následná aplikace na zvolený podnik. Práce se skládá ze dvou částí: teoretická a praktická. První zmíněná část se věnuje specifikaci základních pojmů a užitých metod za účelem pochopení jejich významu vzhledem k zadání práce. Dále jsou rozebírány aplikované nástroje užité pro externí a interní analýzu podniku: Porterův model pěti sil, PESTEL analýza, SWOT analýza, strategická analýza vnitřního prostředí firmy, VRIO analýza a další. Praktická část v návaznosti na teoretickou vychází z teoretických poznatků a podrobuje společnost výše uvedeným nástrojům s cílem vytvoření strategické analýzy firmy HEDVA a.s. Získané informace z analýzy mikrookolí a makrookolí firmy jsou shrnuty pomocí SWOT analýzy, na základě které autor navrhuje doporučení pro tvorbu budoucí strategie podniku. Celá práce je shrnuta v závěrečné kapitole.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses