Analýza umělecké hodnoty v reklamě - Kleslová, Kateřina; Vondra, Zdeněk; Lisý, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá tématikou umělecké hodnoty v reklamě. Reaguje na hypotézu, že kreativní reklama mající uměleckou hodnotu vyniká oproti konkurenci a je lépe hodnocena. Rovněž upozorňuje na mezeru ve spolupráci mezi marketingovým světem a uměleckým, jenž si navzájem nerozumí. Hlavním cílem a výstupem práce je analýza vzájemné závislosti mezi uměleckou hodnotou identifikovatelnou českými umělci a nejúspěšnější reklamní tvorbou v České republice. Teoretická část má za cíl vymezit pojmy vztahující se ke kreativní reklamě a vysvětluje vazby mezi reklamou a uměním, které se navzájem ovlivňovaly již v minulosti. Praktická část obsahuje analýzu nejúspěšnějších reklam soutěže ADC Creative Awards 2016 vytvořenou na základě rozhovorů s umělci. Přínosem práce je vyzdvihnout benefity využití uměleckých procesů v reklamním odvětví. Ty můžou být velkým přínosem ve tvorbě reklamy.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses