Strategická analýza společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje, s.r.o. - Čmelík, Jan; Mikan, Pavel, 1963-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem bakalářské práce je zpracovat komplexní strategickou analýzu společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje, s.r.o., zhodnotit její pozici na trhu, posoudit konkurenceschopnost a navrhnout doporučení ke zlepšení své pozice. Teoretická část představí a vysvětlí jednotlivé metody a pojmy týkající se strategického řízení a strategické analýzy a stručně probere vztah Evropské unie a obnovitelných zdrojů energie. V praktické části je provedena strategická analýza společnosti aplikováním těchto teoretických poznatků. PESTLE analýza zkoumá vlivy makrookolí působící na podnik, mikrookolí je analyzováno Porterovým modelem pěti sil a analýzou odvětví a zájmových skupin. Interní analýza je zaměřena na vnitřní zdroje firmy, analýzu portfolia a finanční zdraví podniku. Poznatky z externí a interní analýzy propojuje SWOT analýza. V závěru samotné práce jsou navržena doporučení pro společnost do budoucna.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses