Faktory ovlivňující časovou vytíženost studentů vysokých škol v České republice - Kudrnáč, Jan (2018)
Skladbu časového rozvrhu studentů vysokých škol nelze označit za uniformní. Studenti se ocitají před rozhodnutím, kolik času věnovat své účasti ve výuce, samostudiu, případně placené práci a dalším činnostem. Cílem této práce je určit statisticky významné faktory ovlivňující časovou vytíženost studentů vysokých škol v České republice a zkoumat korelaci mezi časovým vytížením studentů a jejich spokojeností s konkrétními aspekt studia. K dosažení těchto cílů jsou využity metody analýzy rozptylu a korelační analýzy na datech ze šetření EUROSTUDENT VI. Sledovat závislost časového vytížení studentů vysokých škol na různých faktorech podle charakteristik studentů a jeho souvislost se spokojeností studentů se studiem může být přínosným podnětem při vytváření náplně studijních programů.