Bankovní a finanční krize - Tichava, Václav; Revenda, Zbyněk, 1959-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku finanční krize a ilustruje ji na finanční krizi v letech 2007-2009. Je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá tradiční typologií finanční krize a dělí ji na měnovou, bankovní a dluhovou krizi. Ve druhé kapitole jsou uvedeny obecné příčiny finanční krize. Poslední kapitola se věnuje hypoteční krizi v USA. Nabízí obecně uznávané příčiny a je zde nastíněné jejich vzájemné ovlivnění. V dopadech finanční krize v letech 2007-2009 je uveden bankrot Lehman Brothers, propad burzovního trhu a krize v Irsku. Cílem práce je analýza finanční krize v letech 2007-2009.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses