Strategická analýza okolí firmy BOHEMIA INTERACTIVE, a.s. - Matoušů, Tomáš (2018)
Tématem této bakalářské práce je strategická analýza okolí firmy BOHEMIA INTERACTIVE, a.s. Cílem práce je zhodnocení nejdůležitějších faktorů ovlivňující pozici firmy na trhu a navrhnout doporučení pro budou vývoj této společnosti. K identifikaci faktorů makrookolí bude použita metoda PESTEL a 4C, pro mikrookolí pak mapa konkurenčních skupin a Porterův model pěti sil. Práce je rozdělena do dvou částí – v první, teoretické budou tyto metody popsány a vysvětleny hlavní hrozby a příležitosti na světovém trhu, v praktické části pak budou metody aplikovány na konkrétní okolí zkoumané firmy. Následně bude vyvozeno doporučení zaměřené na uspokojení dvou hlavních stakeholderů: vlastníků firmy a jejích zákazníků.